Hydration och MDT

Nu har grunden i min labdomän nästan blivit klar. Det jag saknar är lite automatgenererade användarkonton, klienter med mera. Men det är bara några enstaka script bort vilket borde kunna bli klart inom en kort framtid.

Det som är klart är detta

DC (2st) – Innehåller DC, DNS, DFS, GPO, Grund konton och grupper.

FS  (1st) – Innehåller shares filer etc.

PRINT(1st) – Innehåller skrivare, portar och dess drivrutiner.

SS(1st) – Är till för att köra schemalagda script.

MGMT(1st) – Är blivande management maskin.

 

Samtliga maskiner installeras om via ett script som körs på MDT maskinen. Samtliga maskiner konfigureras med allt från DNS, GPO, Filer, Script(Schemalagda) med mera. Ominstallationen skall i framtiden ske en gång i veckan. Just nu kör jag skriptet genom att köra jobbet manuellt när det behövs då jag håller på att konfigurera det sista. Installationen tar i nuläget 1h att köra. Kan vara så att det kommer att behöva ändras på i framtiden.

Just nu installeras DC01 upp först, när den är klar körs alla andra maskiner samtidigt. och den totala tiden är runt 1h.