Webb, Active Directory Administration, Nätverk och Bakning.

Det har varit mycket som har hänt på senaste tiden:

  • Jag håller på att bygga en ny hemsida för abraung.se. Sidan(abraung.se) skall ha samma layout som abrahamsbergskyrkan.se och ha samma layout men lite olika färger.
  • Sedan har jag suttit och jämfört Adaxes och Active Roles. Två produkter som är roliga och bra men som båda saknar funktionalitet men de saknar olika funktionalitet, den ena Administartiv Administration och den andra Office 365 funktionalitet.
  • Sedan har jag bakat Semmelbullar och Frukostfrallor, samma recept som tidigare klicka på respektive länk för recept. För semmelbullarna så vägde jag dem förra gången, det gjorde jag även med frukostfrallorna men skrev inte ner hur mycket frukostfrallorna vägde. Jag valde denna gång låta bröden väga 50-60 gram. Frukostfrallorna behöver bara vara i ugnen(varmluft) i 10 min.
  • Jag har även byggt ut mitt nätverk med en till Unifi switch(UniFi Switch 8 POE-60W)
  • Jag har beslutat att inte byta webbhotell till Loopia utan stannar kvar hos Binero i nuläget.
  • Jag har också börjat aktivera https på flera av mina siter som gnunet.se, gunnerdata.se och simongunner.se flera kommer få det så fort jag hinner.
  • Jag har sedan tidigare haft en SSH anslutning för att tunnla mina fjärrskrivbord hem. Då jag inte får till olika portar i RDCMan (Remote Desktop Connection Manager, från Microsoft) så har jag valt att sätta upp en Remote Desktop Gateway parallellt med ett Let’s Encrypt certifikat på.
  • För övrigt så har det inte skett så mycket annat mer än lite småpill.