Lång tid sedan sist

Nu har det varit lång tid sedan sist, jag har som mål att skriva mera IT och teknik relaterade saker och mindre annat. men vi får se vad som händer.

Jag har satt upp flera interna tjänster för att testa olika saker samt segmenterat majoriteten av mitt nät, segmenteringen pågår fortfarande.
Jag har satt upp en Vault server, En Password Pusher (PwPush) server och Netbox, sedan har jag börjat sätta upp lite andra test tjänster också. Just nu väntar jag på att min leverantör av DNS:er som jag har släpper sina API:er så att jag kan börja utfärda cert internt utan att behöva publicera tjänsterna på internet. även om tjänsterna är interna vill jag ha ssl, https osv men det kommer snart så jag får avvakta lite till.

Password Pusher är helt fristående server som anropas via APier err används via webbsida.
Vault går att använda med AAD, AD, fristående eller med andra tjänster, jag använder den just nu med AD och fristående.
Netbox, går att integrera med olika identitets hanterar men just nu kör jag den fristående.

Sedan har jag också byggt om min PowerShell modul, lagt den i Azure DevOps men jag har lite tester kvar att sätta upp där för att få den att fungera.
Jag har även satt upp en liknande sida som msportals.io men även då men mina saker men även den finns just nu endast internt.

Se länkar på denna sida för att kunna läsa mera om olika verktyg med mera.