Sommar

Nu när det är sommar så har jag dels jobbat och sedan varit ledig.

Jag har arbetade med många olika it projekt.

Webhotell

En sak jag beslutat mig för att göra vilket nog blir i höst är att lämna Binero som webhotell och gå över till Loopia. Anledningen till det är framförallt Let’s Encrypt Loopia har stöd för det gratis men det har inte Binero, eller binero har det men bara för ett få antal siter. DynDns, Mysql, PHP, Apache, Mail osv har båda stöd för. Så enda anledningen till att byta är Let’s Encrypt.

Pins

Mina pins tar tid och jag sätter upp lite pins då och då men det är så många att jag aldrig riktigt blir klar. Jag hoppas på att bli klar inom en snar framtid och få upp alla och sedan fotografera av pinsen och räkna hur många jag har.

Min Lab domän (Power Shell, MDT och Let’s Encrypt + Unifi)

Jag har satt upp mina produktions nät, Lab nät och gäst nät hemma med hjälp av Ubiquiti Unifi produkter. Jag har hamnat lite på efterkälken med vissa saker som tex. Let’s Encrypt och Remote Desktop Gateway. Let’s Encrypt och Remote Desktop Gateway kommer att integreras med min Lab domän. Den installeras i nuläget om varje dag eller varje natt mot måndag, beror lite på vad jag känner för. Mycket av min Power Shell kod (lös kod, moduler etc.) kommer eller har integrerats i denna lösning då jag vill se att det jag kodar fungerar som tänkt.