I fredags bakade jag Blåbärskaka i limpform som jag har gjort tidigare. Receptet kommer från http://lindasbakskola.se/2015/06/29/segmjuk-blabarskaka-i-limpform/
Ingredienser
- 1 Ägg
- 1,5 dl Strösocker
- 1,5 dl Vetemjöl
- 50 g Smör, Smält
- 2-3 dl Blåbär, frysta eller färska
- 1-2 msk Strösocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
- Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
- Lägg blåbären på smeten och strö över lite strösocker.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.
I detta fall gjorde jag en sats per form och jag gjorde 4 st former med kaka.
Så här blev resultatet av blåbärskakan: