Lite då och då brukar jag göra frukostfrallor som finns på baksidan på Kron Jäst(Torrjäst) för matbröd.
Det var ett tag sedan jag bakade det men skall snart försöka göra det igen.
Men senast när jag bakade så gjorde jag så här.
Ingredienser
- 1 påse (14 g) Kronjäst för matbröd(torrjäst)
- 13 dl(800 g) Vetemjöl
- 5 dl (500 g) Vatten
- 1 msk (15 g) Smör
- 1 msk (15 g) Socker
- 2 tsk (12 g) Salt
- Valmofrön till garnering
- Sesamfrön till garnering
Gör så här
- Blanda torrjästen med nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Låt stå i 10 min.
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda i maskin i 3 min långsamt och 6 min snabbt.
- Låt degen vila i 30 min med plast/bakduk över, då bevaras fukten och värmen i degen.
- Forma till bullar, pensla med vatten och doppa bullen i önskad topping och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Jäs under plast/bakduk i ca 60-90 min. Ställ ugnen på 250 C.
- Sätt in brödet, sänk till 220 C och grädda i ca 15 min.
Jag brukar göra dubbel satts och ibland bubbel satts och sedan dubbel satts igen.
Senast jag gjorde frallorna så blev resultatet så här: