Mängd/Portioner: 15-30st beroende på storlek
80-90g ger ca 15st (30st vid dubbelsats)
50-60g ger ca 25st (50st vid dubbelsats)
Temperatur: 250º grader -> 220º grader
Ingredienser
- 1 påse (14 g) Kronjäst för matbröd(torrjäst)
- 13 dl(800 g) Vetemjöl
- 5 dl (500 g) Vatten
- 1 msk (15 g) Smör
- 1 msk (15 g) Socker
- 2 tsk (12 g) Salt
- Valmofrön till garnering
- Sesamfrön till garnering
Gör så här
- Blanda torrjästen med nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Låt stå i 10 min.
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda i maskin i 3 min långsamt och 6 min snabbt.
- Låt degen vila i 30 min med plast/bakduk över, då bevaras fukten och värmen i degen.
- Forma till bullar, pensla med vatten och doppa bullen i önskad topping och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jag brukar väga varje bulle så att den väge ca 50-60gram
- Jäs under plast/bakduk i ca 60-90 min. Ställ ugnen på 250 C.
- Sätt in brödet, sänk till 220 C och grädda i ca 15 min.
Jag brukar göra dubbel satts och ibland bubbel satts och sedan dubbel satts igen.