Frukostfrallor

Mängd/Portioner: 15-30st beroende på storlek

80-90g ger ca 15st (30st vid dubbelsats)

50-60g ger ca 25st (50st vid dubbelsats)

Temperatur: 250º grader -> 220º grader


Ingredienser

  • 1 påse (14 g) Kronjäst för matbröd(torrjäst)
  • 13 dl(800 g) Vetemjöl
  • 5 dl (500 g) Vatten
  • 1 msk (15 g) Smör
  • 1 msk (15 g) Socker
  • 2 tsk (12 g) Salt
  • Valmofrön till garnering
  • Sesamfrön till garnering

Gör så här

  • Blanda torrjästen med nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Låt stå i 10 min.
  • Tillsätt resterande ingredienser och blanda i maskin i 3 min långsamt och 6 min snabbt.
  • Låt degen vila i 30 min med plast/bakduk över, då bevaras fukten och värmen i degen.
  • Forma till bullar, pensla med vatten och doppa bullen i önskad topping och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jag brukar väga varje bulle så att den väge ca 50-60gram
  • Jäs under plast/bakduk i ca 60-90 min. Ställ ugnen på 250 C.
  • Sätt in brödet, sänk till 220 C och grädda i ca 15 min.

Jag brukar göra dubbel satts och ibland bubbel satts och sedan dubbel satts igen.