Kardemummahjärtan

Mängd/Portioner: 50 st

Temperatur: 200º grader

Ingredienser

  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 krm salt
  • garnering
  • 1 msk socker
  • 1 tsk stött kardemumma

Hur

  1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och salt.
  2. Tillsätt smöret i mindre bitar. Nyp ihop degen så att den blir slät.
  3. Arbeta sist in florsockret. Det går även bra att göra degen i matberedare.
  4. Låt degen vila i kylskåpet i cirka 20 minuter. Sätt Ugnen på 200 grader.
  5. Blanda stött kardemumma och strösocker till garneringen.
  6. Kavla ut degen till cirka 2 mm tjock på ett mjölat bakbord. tryck ur hjärtan med en pepparkaksform och lägg dem å en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen 6-7 minuter. Strö över socker- och kardemummablandningen direkt efter att de tagits ur ugnen.